logo Javor

Ob 15-letnici delovanja narodno zabavnega ansambla Javor je izšel četrti glasbeni projekt s pomenljivim naslovom Prijateljstvo nekaj velja

PRIJATELJSTVO NEKAJ VELJA

Koncert ob ...
Aktualno
Koncert ob 15-letnici ansambla Več v fotogaleriji >>
Preberi več... Zoom

» JAVOR SLAVIL 10. OBLETNICO

Telovadnica v Črnem vrhu nad Idrijo je v soboto dobesedno pokala po šivih, saj je bila zasedena do zadnjega kotička, ko je domači ansambel Javor pripravil koncert ob deseti obletnici. Po velikih javorjih, ki rastejo tod okoli so povzeli ime pred desetimi leti, ko so imeli prvi nastop. V teh krajih ni veliko narodnozabavnih ansamblov, zato so jih domačini še bolj veseli.

Člani ansambla Primož Merlak, Uroš Sitar, Andrej Malavašič, Florjana Lampe ter vodja ansambla Blaž Žgavec so se izkazali kot imenitni glasbeniki in dobri gostitelji. Ob tej priliki so predstavili najnovejši CD z naslovom Cvet pomladi. Harmonikarju Primožu Merlaku se je uresničila želja, da je na odru lahko zaigral z odličnim ansamblom Franca Miheliča, ki je tudi sicer spravil občinstvo na noge. Vodja ansambla Blaž Žgavec, nam je zaupal, da ko je ustanovil ansambel Javor, ni upal niti sanjati, da bo na njegovem koncertu igral sam Franc Mihelič. Dvorano so prijetno presenetili in poželi obilo aplavza člani ansambla Akordi, ki  prihajajo iz pivškega konca. Navdušenja je bil deležen tudi ansambel Erazem, ki odlično preigrava viže Ottavia Brajka. Vrhunsko točko sta na harmoniki in kitari odigrala Zoran Lupinc in Igor Starc. Cela dvorana je pela z njim, ko je Ivan Hudnik prepeval svoje številne uspešnice in je bil deležen obilnega aplavza. Od domačinov smo lahko slišali še moški zbor Pobje, plesala je folklorna skupina Abraham in z besedo se je predstavil Janez Cankar. Iz kamniškega konca je prišla godba Stranje, ki igra na posebne piščali. Zelo dober nastop je imel tudi ansambel Viharnik, ki je letos tudi sam praznoval 20. obletnico. Vsa dvorana je vstala in ploskala, ko so se ansamblu Javor na odru pridružili Fantje s Praprotna in zapeli nepozabne Slakove viže. Za odlično vodenje večera in humor gre pohvala Francu Pestotniku Podokničarju Nedeljskega, ki je poskrbel da na skoraj štiriurnem koncertu res ni bilo dolgčas in je čas minil v trenutku. Ansambel Javor je vse nastopajoče obdaroval s čudovitimi idrijskimi čipkami in jih ob zaključku koncerta povabil na imenitno gostijo z idrijskimi žlinkrofi. Številni prijatelji so na tej imenitni zabavi ansambel presenetili z veliko torto, na kateri je bila njihova slika. Seveda pa so godci, vsi do zadnjega še peli in igrali do prvega svita.

Franc Pestotnik 

 

 

 

 

Ansambel JAVOR, Črni Vrh 117, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

 Tel.: 05 37 77 391, mob.: 041 528 667. e-mail: ansambel.javor@gmail.com